Příprava družstva žen v plném proudu

    22. 8. 2011    Otrokovické ženy absolvovaly další fázi přípravného období.    

Podzimní sezóna se nezadržitelně blíží a otrokovické ženy pod vedením trenéra Boršického mají za sebou další fázi přípravného období. Tato fáze, zaměřená již na herní činnosti byla zahájena ve středu večer, kdy se děvčata utkala v přátelském utkání s děvčaty z nedalekého Zlína. Po raketovém nástupu mladých Zlíňanek, kdy hned v úvodu vedly 4:0, přišlo uklidnění. O to se zasloužila především Julka Varhaníková, která 3 brankami vnesla klid do našich řad. Pak jsme převzali iniciativu do konce první třetiny (hrálo se 3x20 minut) jsme si vypracovali dvoubrankové vedení. Ve druhé třetině jsme byli jasně lepší a ve 3 třetině naopak dominovaly hostující hráčky. Utkání nakonec skončilo našim vítězstvím rozdílem 4 branek.
V sobotu ráno jsme odjeli na turnaj do nedaleké Senice. Tam jsme se utkali opět ze Zlínem, domácí Senicí, Kunovicemi a rakouským družstvem WAT 21 Landhaus. Toto družstvo se zúčastní i našeho turnaje TIREX Handball Cup, který se uskuteční již tento víkend. Ze čtyř utkání jsme si odnesli jen jedinou porážku a to od domácích házenkářek, které se nakonec staly i celkovými vítězkami turnaje. Naše děvčata tak skončila na druhém místě. Trenér Boršický mohl být s výkonem svých svěřenkyň spokojen až na tu jedinou prohru. V dobrém světle se ukázaly obě brankářky, Tobiášová a Vitásková. V poli byla nejvýraznější osobností především Julka Varhaníková. Tentokrát jí zdatně sekundovala i Helena Brandová. Do hry se již zapojila i Jana Machovská. Její zkušenosti nasbírané za dobu působení v našem dresu byly hodně vidět. Velmi potěšující byl výkon mladých hráček. Zejména Veronika Kužílková naznačila, že v ní dřímá velký potenciál. Pochvalu však zaslouží všechny hráčky. I před drobné nedostatky předvedly velmi snaživý výkon.
Druhou fázi přípravy jsme zakončili v neděli utkáním se slovenskou Bytčou. Ta přijala naše pozvání a přijela sehrát přátelské utkání na 3x25 minut. I přes únavu, která byla na našich děvčatech patrná, jsme podali dobrý výkon a zaslouženě jsme zvítězili.
Teď nás čekají ještě dvě tréninkové jednotky a v pátek začne již zmíněný turnaj TIREX Handball Cup 2011 na který se těší nejen naše děvčata. Ten bude zahájen úvodním hvizdem v pátek v 16.00. V tomto utkání nastoupí naše děvčata proti Sokolu Poruba. V sobotu začíná turnaj v 8.00. Naše družstvo bude hrát druhý zápas v 8:50.
Věřím, že si do haly na Štěrkovišti najdou cestu naši příznivci, kteří jsou jistě zvědaví, jak se děvčata připravila na novou sezónu.

Výsledky jednotlivých přípravných zápasů.

Středa 17.8.2011 18:30
TJ Jiskra Otrokovice - HC Zlín 34:30
Sestava a branky: Tobiášová,Vitásková - Varhaníková 13/2, Brandová 6/1, Hájková L. 1, Machovská 2, Ličmanová 3, Žůrková 3, Rusková 3, Janečková 1, Kužílková 2, Uhříčková, Hrdá, Polická.

Turnaj piatich - Senica 20.8.2011
TJ Jiskra Otrokovice - WAT 31 Landhaus Wien 25:23 (11:11)
Sestava a branky: Tobiášová,Vitásková - Varhaníková 11/3, Brandová 3/2, Hájková L. , Machovská , Ličmanová , Žůrková 2, Rusková 4, Kužílková 3, Uhříčková, Hrdá 2, Polická.

TJ Jiskra Otrokovice - SHK Kunovice 22:18 (13:10)
Sestava a branky: Tobiášová,Vitásková - Varhaníková 6/2, Brandová 6, Hájková L. 1, Machovská 2, Ličmanová 4, Žůrková , Rusková 2, Kužílková 1, Uhříčková, Hrdá 1, Polická.

TJ Jiskra Otrokovice - HC Zlín 16:14 (9:5)
Sestava a branky: Tobiášová,Vitásková - Varhaníková 5, Brandová 4, Hájková L. 1, Machovská 3, Ličmanová , Žůrková , Rusková 1, Kužílková 1, Uhříčková, Hrdá 1, Polická.

TJ Jiskra Otrokovice - Záhoran Senica 20:25 (11:13)
Sestava a branky: Tobiášová,Vitásková - Varhaníková 5/2, Brandová 2/1, Hájková L. , Machovská 4, Ličmanová 2, Žůrková 3, Rusková 1, Kužílková 1, Uhříčková, Hrdá 2, Polická.